Lammytterfilé med grillade Medelhavsgrönsaker
För 4 personer
600 g lammytterfilé
1 aubergine
1 zucchini
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
100 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
12 svarta oliver
smör och olivolja
salt och peppar
Skär aubergine, zucchini och paprikor i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skiva champinjonerna och finhacka vitlöken. Hetta upp en grillpanna och rosta alla grönsaker, förutom vitlök och oliver, i minimalt med olja. Grönsakerna ska bara få ränder. Ta grillpannan från värmen men låt grönsakerna ligga kvar.
Putsa köttet (om det behövs), salta, peppra och bryn det runt om i en stekpanna med lika delar smör och rapsolja. Sänk värmen och efterstek under lock med flera vändningar, cirka 5-6 minuter.
Ta upp köttet och linda in det i aluminiumfolie. Låt det dra i 10 minuter.
Efterstek grönsakerna, nu med vitlök och oliver med i blandningen, i lika delar smör och olivolja i samma panna som köttet. Salta och peppra. Skiva upp köttet. Lägg en grund med grönsaker och fördela skivat kött över.