Kyckling med currysalsa och grönsaksris
För 4 personer
4 kycklingfiléer
3 msk vetemjöl
1 msk paprikapulver
salt och peppar
rypsolja
Till salsan:
1 syrligt äpple
1 liten gul lök
1 msk curry
3 dl vatten
2 dl grädde
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Till grönsaksriset:
3 dl långkornigt ris
1 dl finhackad röd paprika
1 dl finhackad grön paprika
1 liten rödlök
1 tärning grönsaksbuljong
Att äta till:
lättkokt broccoli
dill eller persilja
Hacka grönsakerna till riset fint. Fräs riset med en matsked olja i en kastrull. Smula i buljongtärningen och koka som vanligt med vatten. Fräs grönsakshacket hastigt i panna och vänd ned det efter 15 minuter. Riset är klart efter 20 minuter.
Fräs bitar av äpple och lök med curry och en matsked olja i en kastrull. Tillsätt vatten och koka upp. Tillsätt grädde och red av med majsstärkelse. Sjud salsan i 5 minuter. Salta och peppra.
Vänd kycklingfiléerna i en blandning av mjöl, paprikapulver, salt och peppar. Bryn runt om i olja och efterstek i en 175 gradig ugn i cirka 15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt. Servera med lättkokt broccoli och kryddgrönt.