Korv- & baconlåda med potatismos
För 4 personer
500 g blandade korvar
100 g bacon
1 gul lök
smör och rypsolja
4 dl vatten
1 1/2 msk koncentrerad oxfond
1 dl rödvin
1 krm timjan
salt och peppar
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
1 kg mjölig potatis, typ King Edward
1 1/2 dl mjölk
salt och vitpeppar
salladsgrönsaker
persilja
Skala och dela potatisarna i bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa potatisarna noga. Avsluta med het mjölk som vispas ned i moset. Smaka av med salt och vitpeppar.
Dela korvarna i bitar. Skär baconskivorna i 4-5 delar. Skala och skär löken i klyftor. Bryn korv, bacon och lök i lika delar smör och rypsolja. Lyft över till kastrull, tillsätt vatten, fond, vin och timjan. Koka upp och red av med maizena. Låt korven sjuda sakta i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp en klick mos på ena sidan av djupa tallrikar. Fortsätt med korv och sky på andra sidan. Garnera med salladsgrönsaker och persilja.