Italiensk frittata
För 4 personer
6-8 ägg
1 krm salt
vitpeppar
smör och olivolja
några tunna flagor parmesanost
Till fyllningen:
små broccolibuketter
små blomkålsbuketter
1 rödlök
Att äta till:
parmaskinka
ruccolasallad
Vispa äggen lätt så att de blandar sig men inte mer. Krydda med salt och vitpeppar. Obs! Var försiktig med saltet då osten är salt även den.
Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Låt blomkålen koka upp i vatten och låt broccolin koka med i någon minut. Slå av vätskan. Skär rödlöken i mindre klyftor. Hetta upp en vid stekpanna. Tillsätt smör och olivolja. Häll i hälften av äggsmeten. Lägg i broccoli, blomkål och rödlök och därefter resterande äggsmet. Låt frittatan sätta sig utan omrörning.
Fördela parmesanosten över och sätt in pannan i en 175 graders ugn i cirka 4-5 minuter eller tills ytan fått färg utan att bli bränd. Frittatan kan serveras varm som den är med sallad och skinka vid sidan av, eller kall i tårtbitar med garnityret ovanpå.