Läcker laxpasta med sockerärter
4 portioner
400 g valfri pasta
cirka 1 dl sockerärter
ca 250 g rökt lax, gärna i bit
1 gul lök, finhackad
olivolja
1 citron, saften
ev. 1 dl vitt vin
nymalen svartpeppar
1 dl grädde
1 knippe dill
Koka pastan al dente (med tuggmotståndet kvar) medan du gör resten. Lägg i sockerärterna den sista minuten. Spara lite av pastavattnet.
Skär eller bryt laxen i bitar. Fräs löken glansig i lite olja, tillsätt sedan laxen och värm försiktigt. Pressa över citronen och häll eventuellt på en skvätt vitt vin om du har. Dra några rejäla varv med pepparkvarnen över. Det ska vara mycket peppar! Låt puttra ihop i 2-3 minuter. Rör i grädde och dill och låt puttra 1 minut till.
Häll ned den avrunna pastan i såsen och blanda runt. Tillsätt eventuellt lite av pastavattnet för en tunnare sås. Peppra lite extra, garnera med dill och servera genast.