Örtkryddade plättar med italienska tillbehör
För 4 personer
Till plättarna:
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1/2 tsk vegetariskt buljongpulver
15 finhackade basilikablad
smör till stekning
Att äta till:
10 champinjoner
2–3 späda morötter
1 liten zucchini
12–15 körsbärstomater
olivolja
salt
1 dl färsk grovriven parmesanost
70 g parmaskinka
rikligt med färsk basilika
Vispa samman ägg och 1 1/2 dl mjölk i en bunke. Vispa ner allt mjöl tills smeten är tjock och klumpfri. Avsluta med resterande mjölk, buljongpulver och fint hackade basilikablad.
Skär champinjoner, skalade morötter och zucchini i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna i halvor. Stek grönsakerna hastigt i olivolja. Ta upp och salta lätt.
Grädda plättarna i medelvarm panna. Plättarna ska ha färg men inte mer. Lägg upp plättarna på tallrikar, fördela grönsakerna över och toppa med grovt riven parmesanost och några skivor parmaskinka. Garnera med basilikablad.