Salami- och paprikapizza
För 4 personer
Till pizzadegen:
1 1/2 dl fingervarmt vatten
1/2 paket jäst, 25 g
2 msk rypsolja
1 tsk salt
4 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
500 g grovt krossade tomater
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1 riven vitlök
2 påsar mozzarellaost à 125 g
200 g salami i tunna skivor
2-3 paprikor i olika färger
1 rödlök
10-12 körsbärstomater
1 kruka färsk basilika
Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och vetemjöl. Arbeta ihop en smidig deg som får jäsa under bakduk i 30 minuter.
Låt tomatkrosset rinna av i en sil. Blanda det fasta tomatkrosset med torkad basilika, oregano och riven vitlök. Riv eller skiva osten, skiva salamin, skär paprikorna i bitar, rödlöken i klyftor och körsbärstomaterna i halvor.
Kavla ut degen på två ugnsplåtar. Fördela tomatkrosset över och därefter ost och övrig fyllning utom den färska basilikan. Grädda pizzorna mitt i 250 graders ugn, cirka 7-9 minuter. Garnera med basilika och servera