Petit-chouer med rökt lax och avokadokräm
För 4 personer (8 petit-chouer)
50 g smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
Till fyllningen:
150 g kallrökt lax
2 mogna avokador
1 tsk färskpressad citronsaft
svartpeppar
några kvistar färsk timjan
Se till att ugnen håller 175 grader. Förvärmd ugn och stängd ugnslucka är a och o när man bakar med petit-choudeg.
Koka upp vatten och smör i en kastrull. Rör ner vetemjölet med hjälp av en träsked. Degen ska arbetas kraftigt och när den släpper från kastrullens botten tas allt av värmen. Vispa ned äggen, ett i taget, fortfarande med kraftiga tag.
Spritsa degen till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda petit-chouerna 25 minuter mitt i ugnen. Låt dem sedan svalna.
Skeda ut fruktköttet från avokadorna och mosa tillsammans med citronsaft. Smaka av med svartpeppar.
Skär den rökta laxen i tunna strimlor som till största delen blandas med avokadokrämen. Dela och fyll petit-chouerna. Garnera med laxstrimlor och timjan. Sätt tillbaka överdelen.