Pasta med lax och räkor
För 4 personer
4 bitar skinn- och benfri lax, ca 500 g
100 g skalade räkor
100 g sockerärtor
smör och rypsolja
salt och peppar
Att äta till:
300 g torkad pasta, till exempel tagliatelle
2-3 tomater
dill
2 msk olivolja med citronsmak
Se till att lax och räkor är tinade. Fryst fisk som går direkt i pannan blir aldrig god utan torr och trist. Skär fisken i kuber med 3 centimeters sidor.
Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i pastan och koka den enligt anvisningarna på förpackningen. Överkoka inte. Lägg sockerärtorna i en kastrull. Häll den färdiga pastan i ett durkslag och låt vattnet rinna av till kastrullen med sockerärtor. Krydda pastan med svartpeppar och ringla över en knapp matsked olivolja med citronsmak.
Stek laxkuberna i lika delar smör och rypsolja. Salta och peppra. Beräkna stektiden till ett par minuter. Lägg räkorna i pannan och dra den samtidigt från värmen. Lägg upp pastan i portionsskålar. Fördela lax, räkor och sockerärter över. Droppa över olivolja med citronsmak. Garnera med dill och tomat.