Boeuf Lyonnaise
För 4 personer
500 g lövbiff eller rester av stekt kött
12 kalla, kokta normalstora potatisar
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
3-4 droppar vitvinsvinäger
smör och olivolja
salt och svartpeppar
persilja
Att äta till:
2-3 msk dijonsenap
Kall, kokt potatis skärs i centimetertjocka skivor. Skär lövbiff i "trekanter" med ett par centimeters sida. Skala och hacka den gula löken.
Stek potatisen i lika delar smör och olja i medelvarm panna. Efter någon minut tillsätts hackad gul lök och en riven vitlöksklyfta. När potatisen fått fin färg tas den upp och varmhålls.
Hetta upp pannan ordentligt, tillsätt mer smör och olja och stek rött kött hastigt, redan stekt kött något långsammare i inte fullt så het panna. Vänd runt flera gånger, stänk över vinäger och blanda i potatisen. Salta och peppra. Servera rätten överströdd med hackad persilja och gärna med en klick fransk dijonsenap som tillbehör.