Riktiga hamburgare
För 4 personer
500 g ren nötfärs
salt och svartpeppar
smör och rypsolja
Till dressingen:
3 msk majonnäs
3 msk ketchup
2 msk stark senap
2 msk hackad gurka (typ Bostongurka)
1 vitlöksklyfta, riven
1 krm mald kummin
Att äta till:
4 portionsbröd
1 rödlök, skivad
2 tomater, skivade
2-3 saltgurkor, skivade
groddar och blandade blad
Forma köttfärsen till fyra ganska tjocka hamburgare. Tryck till dem ordentligt så de håller ihop. Salta, peppra och stek burgarna i smör och rypsolja cirka 4-5 minuter per sida. Lock på pannan mot slutet kortar stektiden.
Blanda majonnäs, ketchup, senap och hackad gurka. Krydda med riven vitlök och mald kummin.
Värm bröden i ugn eller brödrost. Grunda med blandade blad och groddar. Därefter hamburgaren, dressing, tomat, gurka och lök. På med locket och njut.