Energispar. Meditera och slappna av regelbundet. Spara myset till sängdags.

Röj upp – ladda energi!

Hur ser det ut på din arbetsplats? Och hur ser det ut hemma? Kolla in din miljö – den plats där du vistas största delen av ditt vakna liv. Ljuden, ljuset, luften, dofterna och inredningen både ger och tar energi av dig.

Energi

Hur mycket energi använder du för själva jobbet och hur mycket går åt för att irritera dig på saker i arbetsmiljön eller leta efter grejor? Hemmet är viktigare än någonsin nu när höstmörkret närmar sig. Låt det vara en plats där du laddar energi, går ner i varv, känner dig viktig – inte en plats som stressar och stjäl energi från dig.

Ljudsanera

Det är nästan aldrig tyst hemma eller på arbetsplatsen och ofta är det ljud som gör dig trött. Använd mattor och textilier och sätt upp tavlor och hyllor på väggarna för att dämpa ljudet. Lägg i nödfall ut en lugnande ljudridå med hjälp av musik eller varför inte ett litet porlande inomhusvattenfall.

Varde ljus

Släpp in ljuset utifrån och fyll på med rätt belysning inomhus. Använd bra arbetsbelysning så blir du inte trött så fort när du jobbar. Gardinuppsättningar och mysbelysning skapar trivsel men ger inte mycket ljus. Spara myset till strax före sängdags.

Bättre luft

Instängd dålig luft kan vara som en våt filt som kväver och suger musten ur en. Att vädra är det enklaste knepet. Städa brukar vara det andra självklara. Kolla att ventilationen fungerar klanderfritt. Fimpa för gott.

Tappa inte sugen

Ta dig tid för en kortare promenad varje dag Gå in i tystnaden i naturen och koncentrera dig på andningen. Meditera och slappna av regelbundet, då fylls du av ny energi.