– Jag tycker om att vara vid havet och är mer en flicka från landet än en stadsbo, säger Pernilla Karlsson. Foto: Karl Vilhjálmsson

Tv och scen gav Pernilla Karlsson mersmak

Om Pernilla Karlsson blundar och tänker sommar så är det bilder av havsstrand och vedbastu som växer fram. Men när hon tittar framåt, då ser hon sig sitta på skolbänken igen.

Om några veckor är det nya tag som gäller. Då kliver Pernilla Karlsson, 22, in på Axxells ettåriga reportagelinje för att lära sig grunderna i journalistiskt tänkande, men också praktiska tekniker som behövs om man vill arbeta med medier. Efter mediekarusellen kring vårens Eurovisionsschlagerfestival och mycket funderande är det nämligen just det Pernilla Karlsson har fastnat för: drömmen om ett tv-jobb.

– Jag har alltid haft lite problem med att veta vad jag vill studera. Efter högstadiet kunde jag ha börjat i yrkesskola, men mina föräldrar ville att jag skulle gå i gymnasiet. Det hörde på något sätt till och det gav mig tre år tanketid, men sedan behövde jag hitta på något. Egentligen ville jag bli polis, men när jag inte kom in på utbildningen började jag på idrottslinjen vid Arcada i stället.

"Helt vanlig flicka"

Det visade sig snabbt att idrottslinjen inte var den här handbollsspelarens grej.

– Sedan gick jag med i sångtävlingen och efter det har allt snurrat kring musiken.

Hälsningen till dem som inte riktigt fått kläm på drömyrket är uppmuntrande.

– Jag har aldrig varit så intresserad av skolan och inte ens efter gymnasiet visste jag riktigt vad jag ville göra, men man är ändå inte så jättegammal då. Det gäller bara att prova på olika saker, det blir nog klart vad det är man ska göra så småningom. Nu väntar jag helt jätteivrigt på att få börja lära mig nytt och jag tror det kommer att gå bra.

Läs mer i söndagens tidning