Foto: AFP / Lehtikuva

Krista Siegfrids ångrar ingenting

Finlands placering som nummer 24 av 26 i Eurovisionsfinalen kom som en överraskning för både fansen, internationell media och för Krista Siegfrids själv

Samtliga spelbolag hade tippat att hon skulle ligga i topp tio.

Finland och bidraget Marry me kom tredje sist med 13 poäng.

– Jag står bakom precis allting som vi gjort, och hela Team ding dong också. Europa var inte redo för ding dong, säger hon till Yle efter finalen.

Hon tror att Europa inte var färdig för att se en kyss två kvinnor emellan och misstänker att det var kyssen som hon ger sin körsångare Reetta Korhonen som kostade henne en bättre placering i tävlingen.

Trots besvikelsen firade hon ändå på Eurovisionens officiella klubb efter finalen. Där var det pojkvännen Janne Grönroos och inte Korhonen som var föremålet för hennes kyssar.

Norden svek Krista

Hon beskriver Eurovisionen som en oförglömlig upplevelse och sade redan innan lördagskvällen att det viktigaste för henne var att ta sig till final.

– Vi är ändå vinnare. Jag är så stolt över mitt team och vår prestation. Jag tycker trots allt att vi hade kvällens bästa show.

När poängen droppade in under finalen lyste de nordiska ländernas stöd med sin frånvaro. Inget av länderna gav sina toppoäng åt Finland.

Till Yle säger Krista att hon är förvånad över att Sverige inte gav henne några poäng, speciellt som hon fått så överlägset mycket uppmärksamhet under veckorna i Malmö. Hon var definitivt en favorit bland medierna och figurerade i samtliga dags- och kvällstidningar.