Lilli Sukula-Lindblom firar trettio år som skådespelare med en ny dramatisering av Shakespeares Hamlet. Foto: hbl-arkiv.

Teaterträff med Ofelia och Schimmelpfennig

Kännetecknande för årets Hangö Teaterträff är de många inhemska premiärerna. Temat för årets upplaga är ”makt och moral, himmel och helvete”.

Erik ”Miki” Pöysti regisserar en uppföljare till den omtyckta Storslaget vid Parkdammen. Ragnarökaffären är återigen ett samarbete med Hangö kommun, föreningar, invånare och kulturinstitutioner.

Musikalen är skriven av Lasse Garoff, Jesper Karlsson, Hanna Åkerfelt och Janne Wass och handlar om den nordiska mytologin och ett företags undergång och fall. Den sätts upp vid det övergivna militärsjukhuset Maumau ovanför Östra hamnen.

Eftersom föreställningen delvis spelas på Maumaus yttre vägg, har äventyraren och bergsbestigaren Pata Degerman anlitats som konsult, skriver man i ett pressmeddelande.

I år hyllas den tyska dramatikern Roland Schimmelpfennig i ett samarbete med föreningen Lust. Projekt Schimmelpfennig är en fortsättning på fjolårets Projekt Jelinek, där man lyfte fram Elfriede Jelineks dramatik. Fyra regissörer och femton skådespelare iscensätter och spelar upp en pjäs av Schimmelpfennig under ett dygn.

Cmmn sns prjct (Common sense project) är ett föreställningskoncept med handel och ägande som tema. Projektet fick sin början då arbetsgruppen, bland andra producenten Annina Blom, köpte rättigheterna till föreställningen på en auktion 2012.

Pekko Koskinen från Todellisuuden tutkimuskeskus kommer att göra en piratversion av Cmmn Sns Prjct.

Skådespelaren Lilli Sukula-Lindblom firar sitt trettioårsjubileum med soloföreställningen Kärlek på tork eller Ofelias sång. Monologen är en dramatisering av Shakespeares Hamlet, där Ofelia redogör för sin version av händelserna.

Den svenska författaren Arkan Asaad kommer att hålla föreläsning om tvångsäktenskap sett ur en mans perspektiv. Asaads debutroman Stjärnlösa nätter från 2011 behandlade samma motiv.

Förutom premiärer blir det finlandssvenska, finska och internationella gästspel på den finlandssvenska teaterfestivalen. 

Hangö Teaterträff pågår 6.6 till 9.6 i Hangö.

KommentarerLäs regler för kommentarer >>

Regler för kommentarer

Välkommen till debatten på Hbl.fi. För att vi ska ha ett bra och seriöst diskussionsklimat måste du följa reglerna. Endast inloggade personer kan kommentera artiklar, antingen under eget namn eller signatur. Du har rätt att förbli anonym i våra medier då du uttrycker dig bakom en signatur. Hbl:s redaktion förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som bryter mot reglerna.

Här är våra spelregler:

 • Var hövlig och korrekt i dina kommentarer.
 • Respektera andra personers privatliv oavsett om det gäller andra debattörer, personer i artiklarna eller journalister. Inga personangrepp tillåts.
 • Håll dig till artikelns ämne och motivera din åsikt.
 • Eftersom Hbl är ett svenskspråkigt medium är kommentarsspråket svenska.
 • Dina kommentarer kan användas i andra sammanhang på Hbl.fi, i Hufvudstadsbladet eller i andra KSF Media publikationer.Det är inte tillåtet att:

 • hota, trakassera, sprida lögner eller skvaller.
 • uppmana till brott eller på annat sätt bryta mot Finlands lag.
 • använda svordomar och obscena ord.
 • kommentera etnicitet, kön, sexuell läggning, religion eller hälsotillstånd om det saknar betydelse i sammanhanget.
 • skriva rasistiska och sexistiska inlägg.
 • göra reklam.
 • länka till sidor med sexistiskt, pornografiskt eller rasistiskt innehåll. Detsamma gäller länkar till diskussionsforum.
 • skriva långa citat, huvuddelen av kommentaren ska vara din egen.
 • använda osakliga användarnamn (signaturer).Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar genom att klicka på flaggsymbolen invid kommentaren. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi. Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av flera svenskspråkiga nyhetssajter. Har du klagomål som gäller modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.Hur syns mitt namn eller signatur: Det är endast möjligt att kommentera artiklar om du skapat ett digitalt konto och loggat in. Utgångsläget är att ditt förnamn och efternamn syns när du kommenterar, men du kan också välja att använda en signatur om du inte vill uppge ditt riktiga namn.Hur ändrar jag min signatur: På hbl.fi, klicka till Mitt konto-knappen uppe till höger och välj Regigera kontouppgifter. Välj Personlig information. Längst ner på sidan kan du ange Signatur för kommentarer. Klicka på Spara. Notera att du vid varje kommentering fritt kan välja signatur.Så behandlar vi din signatur Du har rätt att förbli anonym i våra medier då du uttrycker dig bakom en signatur. Vi förbehåller oss rätten att kontakta dig.