Foto: Tor Wennström

Greve fortsätter som balettchef till 2018

Kenneth Greve fortsätter som chef för Nationalbaletten fram till juli 2018. Det här beslöt Stiftelsen för Finlands Nationalopera i förmiddags.

Kenneth Greve inledde sitt chefsskap på Nationalbaletten den 1.8 2008 och han har kontrakt till juli 2014. Som konstnärlig chef för Nationalbaletten är hans uppgift att ansvara för den konstnärliga planeringen av repertoaren, att utveckla den konstnärliga verksamheten samt att upprätthålla och utveckla den konstnärliga nivån. Han har också ansvar för utvecklingen av Balettläroanstalten.

Styrelsen för Stiftelsen för Finlands Nationalopera motiverar beslutet med att Nationalbalettens konstnärliga nivå har stigit under Greves tid som balettchef och publikens  intresse för balett har fortsatt vara högt. Styrelsen anser också att Greve har visat ett aktivt och passionerat intresse för att utveckla Nationalbaletten och Balettläroanstalten. Dessutom har han enligt styrelsen med hjälp av sitt goda nätverk aktivt arbetat för att samarbeta med företag och fonder.