LJUDMAGIKER. Dj Bunuel på scen med XL i Tammerfors i november. (Foto: Maarit Kytöharju)

Bunuel är veckans dj

Det kan inte gå fel när man har en äkta dj som veckans låtlistmakare. Bunuel bjuder på en samling svala och själfulla låtar som uppvärmning till tisdagens avskedskonsert för bandet XL.

Vänner av välgjord musik minns säkert 90-talsbandet XL med bland andra Arttu Takalo på vibrafon. Åren 1992–2004 gav bandet ut fem album och spelade hundratals hypnotiska konserter. Som en extra ljudkrydda bjöd bandet ofta på Dj Bunuel som effektmästare live. 

Så blir det på tisdag på Tavastia också, då XL ger sin sista spelning någonsin. 

– Medlemmarna kommer säkert att spela och uppträda tillsammans i framtiden också, men för bandets del sätter vi punkt här, säger Takalo. 

Som en uppvärmning till avskedskonserten har Bunuel plitat ihop en skön lista låtar i samma grooviga och dröjande stil som XL själva. Eller som Bunuel själv säger: 

– Den här listan är en resa över gränser som inte finns, trots att det i årtionden påståtts annat. Ota riski – rakastu musaan!

1. Liz Green - Hey Joe  "Magi."

2. The Amazing - Gentle Stream  "Namnet säger allt. Dungen-mannen Reine Fiskes nya grupp. Flyt med mig."

3. Samling - Stackars lilla värsting  "Tidlösa Stockholm."

4. Wigwam - Save my money and name  "Tidlösa Helsingfors." 

5. Quantic & Alice Russell with Combo Barbaro - Look around the corner  "En av mina favoritproducenter flyttade från Brighton till Kolumbien, några år senare gjorde han den perfekta moderna soul skivan med Englands Soul Lady #1."

6. Double Yellow - No one knows  "Stiliga covers är alltid välkommna. Brittisk duo bestående av Double Yellow och Diesler."

7. Governor Andy - Bonus på kortet  "SUVERÄN."

8. Prince Fatty & Mutant Hi-fi - Black powder  "Vilda västern möter skank."

9. Johanna Juhola - Olavi  "Pinfärsk fantasitango med åter en finländsk artist som är mer känd utomlands." (Se den på Youtube.)*

10. XL - Oktober  "Fantasipop som bäst. Välkommen till Tavastia på tisdagen!" (Se den på Youtube.)*

*De två sista fanns inte att hitta på Spotify. -red