EFVA MED ETT F. Attling är nu sysselsatt med ett samarbetsprojekt med en av sina stora idoler Yoko Ono. (Foto: Orrefors, detalj)

Efva Attling är veckans DJ

Svenska formgivaren Efva Attling har gjort veckans låtlista för Hbl Fredag. Adele och Roy Orbison ryms med, liksom John Lennon som tillsammans med Yoko Ono är en av Attlings favoriter. Och förstås är hustrun Eva Dahlgren med också.

Efvas karriär är en eklektisk historia. På 1970-talet jobbade hon som modell i London, hon var dansare och senare också sångerska i bandet X-Models. Tillbaka i Sverige gifte hon sig med musikern Niklas Strömstedt, innan hon fann sitt livs kärlek i sångerskan Eva Dahlgren.

Nu mera jobbar Efva som formgivare, och för tillfället turnerar hon runt och visar upp sina smycken, samt fotografier tagna av Mattias Edwall. För Hbl Fredag gjorde designern en låtlista, där hennes egen musik inte ryms med, med nog hustruns. 

1.Moa Lignell-When I held ya "Begåvad tjej som var med i svenska Idol. Jag älskar låten och trodde länge det var någon av de stora amerikanska poptjejerna."

2. Adele-Rolling in the deep "Jag såg Adele på en liten scen i Stockholm. Det var fantastiskt, hon är en av världens bästa sångerskor idag och det var grymt att få se henne innan hon slog igenom stort också att få höra vilken skön humor hon har."

3.Swedish House Mafia-Don't Worry Child "Det här är lyssnar jag på för att få upp pulsen. Vilken energi kick!"

4.Keane- Leaving so soon "Jag hörde Keane från min sons rum och frågade varje gång vilka de var. Nu får jag äntligen tillfälle att se det här utmärkta engelska bandet i Stockholm."

5.Snow Patrol-Chasing cars "Jag älskar Grey's Anatomy och den här låten var med tidigt i serien, en fantastisk sång."

6.Eva Dahlgren- Gunga mig "Det finns en härlig frihets känsla i den här sången som har en speciell betydelse för mig."

7.Lady Antebellum-Need you now "En sång om olycklig kärlek som är så bra, men är det bara killen som får dricka whisky? Jag tycker mycket om whisky!"

8.Roy Orbison & KD Lang-Crying "KD Lang är min bästa sångerska (förutom min Eva såklart). Jag har sett henne många gånger och jag har allt av henne."

9.Paul Carrack-Eyes of blue "Paul har en av världens bästa pop röst. Hans röst är som sammet, så bra! Orden i den här sången är vad jag vill förmedla med mina smycken – hopp."

10.John Lennon-Imagine "En av John Lennons starkaste låtar som alltid ger mig hopp, och som inspirerat mig till min kollektion Imagine/Peace och som jag lyckligligtvis gör ett samarbete om med Yoko Ono nu. Trettio procent av försäljningsvinsten går till Läkare utan gränser."