PARTNERS. Under intervjun var det främst Riku Nieminen som skötte snacket. (Foto: Josefin Silén)

BOKIT | Tonårsundret Robins obegripliga popularitet

14 år gammal, senaste skivan har hunnit sälja dubbelplatina, varje tonårstjejs drömkille, film på kommande och en stor show på Hartwall arena. Såklart är det frågan om Finlands svar på amerikanska Justin Bieber, Robin.

20 minuter innan intervjun med Robin ska börja vid Ylex-scenen väntar redan dryga hundra fans, alla flickor i åldern 10-13, verkar det som. Luften nästan vibrerar av förväntning, en flicka har nyss köpt boken Robinin Huikea Tarina (ung. Robins otroliga historia) och en annan berättar förtjust för sina vänner hur hon fick ta en bild med stjärnan själv.

När Robin dyker upp på scenen lyfts varenda fickkamera inom 50 meters radie upp. En sprallig, leende tonåring med rufsigt hår slår sig ner i läderfåtöljen brevid sin arbetspartner Riku Nieminen.

Riku och Robin ska i december ställa till med ett "spektakel" som Riku kallar det. Riku lovar en pop-rock-show fylld med cirkus och akrobati-konster, video och eld, priset är lågt med tanke på det publiken ska bli bjuden på.

Robin låter Riku sköta snacket och inlägger främst med "joo" i olika roliga variationer.  Han avslöjar dock att han inte är någon virtuos på dans och har därför inte varit med i någon mer invecklad koreografi i sina egna shower.

Det är inte svårt att förstå varför tjejer i åldern 10-13 faller för honom som furor, men för den äldre delen av publiken framstår Robins popularitet som obegriplig, och man kan inte låta bli att undra var den riktigt professionella tonårsstjärnan finns.

Skribenten är Hbl:s juniorreporter på Helsingfors bokmässa.