Frida lämnade Ekenäs för Stockholm, och hamnade tydligen på gatan direkt.

Frida Andersson är veckans dj

Sångaren och låtskrivaren Frida Andersson lämnade för två år sedan Ekenäs för Stockholm, där hon bytte sångspråket till svenska.

– Mitt liv är musik, helt enkelt. Jag lever av, på och med musiken, säger Frida Andersson.

På första skivan var språket engelska, men på färska singeln Spår 2 sjunger hon på finlandssvenska. 

Svenskarna verkar gilla det till den grad att Andersson funderar att till våren  ge ut en ep. Nu stundar en en liten turné i Kina och sen blir jul i hemstaden. Men först en låtlista för Hbl Fredag! 

Kolla playern nedan. OBS! En låt som som Frida också ville ha på listan, men som inte fanns på Spotify är Sarah Dawn Finers Kärleksvisan. Kolla den här i stället!

Jessie Ware - 110% "Har inte lyssnat på henne tidigare, men en vän tipsade mig om denna låt. Den har ett mystiskt, härligt flytande sound."

First Aid Kit - Wolf "Den här låten släpptes nyligen i Sverige. Jag tycker väldigt mycket om First Aid Kit och den här låten får mig att komma igång."

Elin Ruth Sigvardsson - Bang "Från Elin Ruth Sigvardsson´s senaste skiva Cookatoo Friends. Hon gör lika cool musik som hon är cool i sig själv. Den här låten har attityd på ett lite charmigt vis tycker jag."

Melissa Horn - Innan jag kände dig "Jag inspireras en hel del av Melissa Horn och älskar hennes texter. Detta är en favorit från hennes senaste album."

Norah Jones - Sunrise "Har alltid gillat det lite blygsamma svängiga låtarna. Den här är absolut en favorit, precis som Norah också är."

Katie Melua - If you were a sailboat "I och med att jag själv skriver mycket låtar på engelska, så har jag ofta låtit mig inspireras av Katie Melua. Hennes sätt och uttryck när hon tolkar låtar är fantastiskt. Jag lyssnar väldigt mycket på texter och If you were a Sailboat går verkligen rakt in hos mig."

Carolina Wallin Pérez - Pärlor "Kent-cover. Tycker Carolina Wallin Pérez gör den otroligt bra. Hennes röst är väldigt personlig."

Eva Cassidy - Time After Time (Soundtrack LP Version) "Min största idol. Har alltid varit och kommer alltid att vara."