Radio-Anne är värdinna för kanalen South FM:s sommarfest i Hangö på lördag.

Redax tips och tweets vecka 32

Redaktör Uusikylä tipsar om helgens mest finlandssvenska fest – radiokanalen South FM:s sommarparty i Hangö, medan redaktör Dahlström trycker i sig kräftor. Och Peppe ska fira födelsedag.

LUCAS DAHLSTRÖM, journalist

MUSIK: Lite skön punk i hösttider är aldrig fel. Gamla goda Rancid och albumet Life Won’t Wait är ett säkert kort om du vill höja stämningen och fram för allt tempot en tråkig augustifredag. 

TIPS: Om ni tror att den här helgen kommer att bli tråkig och ni inte har några planer överhuvudtaget. Tänk igen. Olympiska spelen avslutas med några riktigt spännande finaler.

GILLA: ”Säga vad man vill om de asiatiska badmintontjejerna men de efterlevde det olympiska mottot 'Det viktiga är inte att vinna utan att deltaga'.” @sockerpappan om de diskade badmintonspelarna.

BONUS: Ska äta kräftor i helgen. Det tror jag att många andra läsare också ska göra. Om inte? Gör det! 

* * * 

PEPPE ÖHMAN, journalist

MUSIK: Borde väl tipsa om någon som spelar på Flow, men fick ett plötsligt sug efter Robyn och peppra- de i stället Spotifylistan med klassiker som Dancing on my own, Konichiwa bitches och With every heartbeat.

TIPS: På lördagen mellan 10 och 15 ordnas det en picknick på partitorgets gård i Sörnäs. Lokala matproducenter inviger en splitterny grill och man får gärna slänga på egen mat. Blir det kyligt står bastun varm. Ta med egen handduk!

GILLA: Rodeos Johan Wirfält om nya tv-serien The Newsroom: ”Den enda sak i världen som är tråkigare än journalister som föreläser om hur viktiga journalister är – är tv-dramer om journalister som föreläser om hur viktiga journalister är.”

BONUS: På söndag är det jag som är födelsedagsbarnet! Har som vanligt skyhöga förväntningar. Försumma aldrig en möjlighet till fest! 

* * * 

JULIUS UUSIKYLÄ, layoutjournalist

MUSIK: Lyssnade gladeligen på The Dogshit Boys nya vinylsingel och kom fram till att de övergivit punk och börjat göra experimentell doom metal – tills jag ställde in LP-spela- ren på rätt hastighet.

TIPS: Besök sommar-Hangö och den lokala radiokanalen South FM:s sommarfest på Pub Grönan med livemusik på lördag. Från klockan 20.

GILLA: Ett par veckors paus från sociala medier gjorde susen. Tror inte jag missade nåt av betydelse.

BONUS: Ta ett dopp i havet, så länge det ännu går, ett kallt dopp gör gott. Simstränder finns listade på på stadens webbplats, ett annat beprövat ställe är mattbryggorna där den modiga kan stiga i och upp ur havet.