Bäck och Korpela i internationellt drama

Skådespelarna Tommi Korpela och Elmer Bäck representerar Finland i ett nytt, internationellt drama om en konstkupp som spårar ur.

Den internationella, transmediala dramaserien The Spiral är ett samarbete mellan sex europeiska mediebolag. Det är en berättelse om ett konstnärskollektiv i Köpenhamn och dess karismatiske ledare. Han gör upp en plan som går ut på att stjäla sex världsberömda målningar från lika många museer i sex europeiska länder. Men någonting går fruktansvärt fel och konstnärerna tvingas in i en kamp för att rädda planen och överleva själva.  

Den femdelade mångspråkiga tv-serien The Spiral sänds i september i Finland på Yle Fem med repris på Yle TV1, i Belgien (één), Holland (VARA), Sverige (SVT), Norge (NRK), Danmark (TV3) och i det fransk-tyska tv-nätverket ARTE. I huvudrollerna ses Tommi Korpela, Elmer Bäck (Finland), Tuva Novotny, Donald Högberg (Sverige), Thure Lindhardt, Paw Henriksen (Danmark), Viktoria Winge (Norge), Teun Luijkx (Holland) samt Thomas Ryckewaert, Johan Van Assche, Johan Leysen och Lien Van De Kelder (Belgien). Alla är välkända skådespelare i sina hemländer.

I serien kan även publiken vara med, både via webben och i själva berättelsen via www.thespiral.eu.