När det är playoffs i hcokeyligan är det Motörhead som snurrar i Tommys skalle.

Redax tips, tweets och tankar vecka 11

TOMMY POHJOLA, journalist och producent. 

MUSIK: Slutspelstider i hockeyn. Då väljer jag The Game med Motörhead. Nördfakta som många säkert missat är att låten är ett bonusspår på cd:n Hammered (2002) och en klassiker i wrestlingsammanhang.

TIPS: Längdåkning är inte min kopp varm choklad men jag gillar när kollegan Lundberg säger att skidspåren i Svedängen är i prima skick. Och det är ju praktiskt taget mitt i stan. Dit, så länge det finns snö!

GILLA: Jag har skrattat mig harmynt åt den här filmen under förmiddagen, skriver @palace. Kolla själv, hur roligt som helst. Kolla på Youtube "Grandparents Discover Photo Booth".

PLUS: Jag hyllar stadsbiblioteket som har en så förstående inställning till småbarnsföräldrar som slarvar med att lämna tillbaka böckerna. Tack.

* * *

ANDREA SVANBÄCK, kulturjournalist

MUSIK: Vet inte om det är för att en viss svensk klädjätte körde låten i reklamen till senaste designsamarbetet eller för att jag längtar efter att få se svenska Johannes Brost (han som spelade bartendern Joker i Rederiet) som avdankad partykung i filmen med samma namn. Roxy Musics släpiga Avalon känns i alla fall väldigt mycket april i obarmhärtigt solsken.

TIPS: Tänker klämma i mig en himmelsk Bibimbap på nyöppnade restaurangen Kohu i Rödbergen. Om jag inte tar bussen till Ingå och bakar semlor med Fammo. 

GILLA: @sandra beijer‏ @niotillfem "Kan det inte komma en ny storfilm med dinosaurier snart. Helt knäppt att Jurassic Park var den senaste."

PLUS: Så här när man gått och väntat på lön gäller sparsamt leverne. Extra glad därför åt att hitta saltgurka och honung i köksskåpet. Jag äter och äter.

* * * 

RASMUS KYLLÖNEN, layoutjournalist

MUSIK: "I do, I do, I do, I do, I do", sjöng jag på Singstarkvällen förra helgen. Ett omen, för i veckan blev jag kär (åter) i Leonard Cohen. Mannen, rösten, låtarna! Come Healing på nya skivan får vem som helst att falla pladask.

TIPS: Solen skiner, hatten på! På Tennispalatset gör man på söndag majestätiska huvudbonader, som ett sidospår av aktuella leksaksutställningen. För alla åldrar, bör påpekas.

GILLA: En härlig kille till är Aerosmiths Steven Tyler, han kan det där med att sätta extra prägel på twittrar med versaler hela vägen (i alla inlägg!): “AMEN??....AHEM???.. AH MAN!!!!”.

PLUS: Om vardagen känns grå kan du vara deprimerad, visar en tysk studie. Eller så bor du i Helsingfors mars 2012. Mera tulipaner åt folket!