Bild: Hbl arkiv/Rovio.

Angry Birds kan bli Årets person

Vadslagningsbyrån Unibet lyfter fram mobilspelet Angry Birds som en av kandidaterna till titeln Årets person, som den amerikanska tidningen Time årligen delar ut.

Spelet Angry Birds har snabbt vuxit till ett världskänt fenomen. Angry Birds har redan laddats ner över 350 miljoner gånger på olika håll i världen. Karaktärerna i spelet har dessutom förekommit i flera tv-program.

Nu bedömer vadslagningsbyrån Unibet att Angry Birds framgångssaga är av sådan kaliber att spelet rentav kan utses till Årets person när Time-tidningens årliga pristagare koras. Genom tiderna har de flesta pristagarna varit betydande statsmän, men numera har kriterierna ändrats så att också samhällsfenomen kan få titeln.

Men chansen för att Angry Birds blir Årets person är trots allt liten. Oddset är gigantiska 250. Förhandsfavorit är enligt Unibet den så kallade arabiska våren med ett odds på 3,75. Också Steve Jobs (5,50) och Barack Obama (12,00) har låga odds.

Time har utsett Årets person sedan 1927. Den första som fick titeln var Charles Lindbergh, som lyckades genomföra den första flygningen över Atlanten.