Kolumn: Inkluderat var ordet

What is the password sir? Det var första frågan en annan gäst ställde på IAAF-hotellet ett stenkast från Fågelboet.

Ett fågelbo som på långt håll ser läckert ut men kanske inte klarar en riktigt kritisk granskning. Utifrån alltså, inne på stadion lär det gå undan med början i dag.

Frågan ställdes av en IAAF-delegat som med ett nöjt smil vandrade ut från hotellrestaurangen i fråga där undertecknad sökte både internetuppkoppling, skugga och något kallt att dricka i den torra hetta som rådde i den kinesiska huvudstaden i går.

Jag hjälpte honom naturligtvis även om jag misstänker att han fått en hel division med personal att guida honom ut i cyberrymden med alla dess utmaningar. Är det fem stjärnor så är det fem stjärnor. Killens sandaler gick dessutom loss på ungefär tio utlandstraktamenten. Pondus skulle en del säga. Andra skulle kalla det skryt. Hur som helst verkade mannen i fråga rätt nöjd. Skulle också jag kunna tänkas vara med med en diskret lapp på bröstet med texten IAAF-family. Hur man blir medlem i den familjen vete tusan men dyra skor kan du unna dig. Bra så.

Lite annat för er utsände som efter några om och lika många men med en i och för sig skicklig taxichaffis hjälp navigerade sig till sitt hotell. Rummet, som skulle kosta en viss summa visade sig kosta nästan dubbelt upp.

– Yes included, var svaret på varje fråga jag ställde.

Då jag påpekade att jag kanske inte vill ha frukost varje morgon var svaret detsamma.

– Included.

Vet inte vad som är inkluderat i dag förutom dålig luft och hög temperatur för maratonherrarna. Alla skyskrapor i världen gör inte luften ett dugg bättre och då jag vandrade omkring bland vilsna funktionärer inne i Fågelboets domäner kom jag att tänka på en av de få visdomar undertecknad någonsin kommit med. Varannan stortävling, vinter-OS, sommar-OS, EM i fotboll och VM i fotboll borde arrangeras i Tyskland. Friidrotts-VM också.

Peking har åtta dagar på sig att få mig att ändra ståndpunkt. Och jag ändrar mig mer än gärna.

Även om allt var och är inkluderat.